κουνέλι με κόκκινο κρασί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
  1. 1 κουνέλι κομμένο σε οχτώ μερίδες
  2. 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  3. 1 φλιτζάνι κρασί γλυκό
  4. 1/4 του φλιτζανιού ξύδι (από κόκκινο κρασί)
  5. μισό κουτάλι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  6. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη μαύρη
  7. αλάτι, πιπέρι
  8. 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι
  9. 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  10. 15 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο
  11. μερικά φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
  12. 2 κλωνάρια δεντρολίβανο

Οι οδηγίες λένε τα εξής:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλατοπιπερώνετε το κουνέλι και το αλευρώνετε ελαφρά.
  • Ζεσταίνεται το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε καλά τις μερίδες του κουνελιού μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε το κουνέλι σε ταψί.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι τις σκελίδες του σκόρδου και το μπαχάρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, με το γλυκό κρασί και με το ξύδι και προσθέτετε τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει το βράσιμο, ξύνετε καλά το τηγάνι με ξύλινη σπάτουλα και περιχύνετε το κουνέλι με τους χυμούς του τηγανίσματος.
  • Προσθέτετε στο ταψί το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο, το σφραγίζετε με αλουμινόχαρτο και περιχύνετε με ένα κουτάλι το κουνέλι.
  • Δυναμώνετε τη θερμοκρασία στους 220οC και το ξαναβάζετε ξεσκέπαστο στο φούρνο για 10 επιπλέον λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρετε συνοδεύοντας με μακαρόνια ή ρύζι.

Μπορείτε να αλλάξετε την τελική γεύση του πιάτου αν βάλετε στο ταψί από την αρχή και το συκώτι του κουνελιού. Μετά το ψήσιμο, θα το λιώσετε (μαζί με σάλτσα στο μπλέντερ) και μετά θα το φέρετε στο ταψί αναμειγνύοντάς το με τους χυμούς του φαγητού. Αυτή την τεχνική χρησιμοποιούν οι Γάλλοι κάθε φορά που μαγειρεύουν κουνέλι.

   
© Πολιτιστικός, Ορειβατικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Παδιωτών "Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ"