τουρλού της φαντασίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 
  1. 6 κολοκυθάκια
  2. 4 καρότα
  3. 2 πράσινες πιπεριές
  4. 1 κρεμμύδι μεγάλο
  5. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  6. 1 μαρούλι
  7. 2 πατάτες
  8. 2 ντομάτες
  9. λίγο μαϊντανό
  10. 300 γρ. φέτα
  11. 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  14. ρίγανη
  15. 2 λεμόνια
  16. ελαιόλαδο (όσο θέλετε εσείς)
  17. λίγο βιτάμ (30-40 γρ.)

Πως το φτιάχνετε:

  • Κόβετε όλα τα λαχανικά, αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά, σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετείτε σε βαθύ ταψί.
  • Αλατίζετε ελαφρά
  • Κόβετε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια και την τοποθετείτε στο ταψί.
  • Προσθέτετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (μαϊντανό, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο).
  • Στύβετε τα λεμόνια και περιχύνετε με λαδάκι.
  • Ανακατεύετε τα υλικά πολύ καλά.
  • Λίγο πριν το βάλετε στο φούρνο, κόβετε το βιτάμ σε μικρά κομμάτια και το βάζετε πάνω στα λαχανικά σε τυχαία σημεία.
  • Ψήνετε στους 190 βαθμούς, περίπου για μια ώρα.

Το έχουμε δοκιμάσει και με άλλα χορταρικά (ραδίκι, άγρια χόρτα βουνού) πέρα από μαρούλι που είναι πάρα πολύ καλό. Συνήθως το ψήσιμο που κάνουμε είναι ως εξής: μισή ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μισή ώρα ξεσκέπαστο. Έτσι γίνονται πιο μαλακά τα λαχανικά. Νεράκι δε χρειάζεται γιατί τα λαχανικά από μόνα τους βγάζουν μπόλικο ζουμί.

Καλή σας όρεξη και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

   
© Πολιτιστικός, Ορειβατικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Παδιωτών "Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ"