φασολάδα (για το κρύο)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 
  1. 500 γρ. φασόλια χοντρά
  2. 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  3. 1 κρεμύδι ψιλοκομμένο
  4. 4 κλωνάρια σέλινο
  5. μισή κόκκινη πιπεριά
  6. 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  7. 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  8. 1 φλυτζάνι (του καφέ) ελαιόλαδο
  9. χυμό από μισό λεμονάκι
  10. 1 κουτάλι του γλυκού μπούκοβο
  11. μισό κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
  12. αλάτι
  13. πιπέρι

Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη:

  • Βάζετε από το βράδυ τα φασόλια σε νερό.
  • Το πρωί ξεκινήστε το μαγείρεμα. Αφήστε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάξτε το πρώτο νερό.
  • Μετά ξαναβάλτε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίξτε βραστό νερό (για να βράσουν πιο γρήγορα).
  • Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά, όλα εκτός από την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.
  • Στο τέλος ρίξτε και αυτά τα 3 υλικά που κρατήσατε.
  • Παρακολουθήστε τα όσο βράζουν και αν τυχόν χρειαστεί συμπληρώστε νερό.

Το χύμο λεμονιού τον προσθέτουμε για να χυλώσει η φασολάδα.

   
© Πολιτιστικός, Ορειβατικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Παδιωτών "Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ"